Toppbild

Toppbild

tisdag 6 juni 2017

Tripplen

Tripplen är 3 gevärstävlingar på en och samma dag i Skaraborg och den är tillika NM-uttagning så Oscar valde att åka på denna tävling. Första start var i Essunga, andra start och Skövde och tävlingen avslutades i Mariestad.

I Essunga sköt man det "alternativa programmet" (10 ligg +  5 stå + 5 knä på 16 minuter") och där slöt Oscar 178, bra i liggande men sämre i stå och knä.

Sedan gick bilen de 8 milen till Skövde där man söt 40 skott, först alternativa programmet sen en norsk dubbellag och sedan en norskt snabbserie - allt detta på den norska tavlan. Han sköt Oscar betydligt bättre med 193 + 95 + 98 = 386 vilket ar det 4:e bästa svenska resultatet. Han sköt bl.a. 50 i stå!

Dagens avslutades i Mariestad med en ny 20 skott i det alternativa programmet och tyvärr samma visa för Oscar med mycket bra i liggande och mindre bra i stå och knä och han slutade på 177.

Summerar man dagen så har Oscar en hel del träning i främst knästående men han kan glädjas åt väldigt bra skytte i "det nordiska programmet" som han hoppas få nytta av i kommande NM som han försöker kvala in till. Han slutade totalt 2:a i klass 4 och han var totalt sett bästa junior i tävlingen. Tävlingarna var mycket trevliga och samlade över 70 skyttar, bl.a. norrmannen Daniel Sörli som fullkomligt fenomenalt dominerade tävlingen med 189+397+193 och vann överlägset, sedan är Daniel en av Norges främsta skyttar och han vann bl.a. Kongefinalen i Norge 2016.

Noterade även att de jobbar lite i Skaraborg med att låta äldre skyttar skjuta sittande i liggandeklassen för att skyttar som har problem med att ligga ner även skall få skjuta. Detta är kanske något vi i sällskapet skulle börja fundera på, både i gevär och i korthåll?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar