Toppbild

Toppbild

fredag 26 juli 2019

Dag 2 - SM 50m

En ny riktigt varm dag på Stockkumla i Västerås när JSM i 60 skott liggande. Det såg ut att vara vindstilla men där bedrog skyttarna sig, lite konstiga vindar och mirage ställde nog till det denna dag för juniorerna då resultatnivån var lite lägre än vanligt.

Idag hade vi 2 skyttar till start, Viktor och Oskar, de sköt
Viktor, 609.7 - på det resultatet blev han 2:a i grundomgången och därmed också 2:a i dagens GP-skjutning
Oskar, 593.3 och han blev 11:a på det (Oscar hade en riktigt bra inledning av tävlingen men tappade tyvärr på slutet)

Oskar och Viktor bildade även föreningslag och med resultatet 1203.0 vann den en rätt enkel seger i den tävlingen och därmed tog det JSM-Guld i föreningslag. Grattis killar och vi kan redan nu sikta in oss på vinterns idrottsgala.

I finalen blev det låga poänger och omkastningar i en väldigt jämn final. Tyvärr hade Viktor en av sina sämre finaldagar och han slutade 6:a i finalen vilket var en besvikelse för honom. Vann gjorde nu mycket överraskande William Gryden, Vaksala, på 241.6 poäng efter att 2:an Dennis Oscarsson, Furulund hade haft ledningen i tävlingen i 23 skott men tappade på sista. Amanda Göransson, Södermalm-Liljeholmen, vann damjuniorklassen.

Det är verkligen varmt så vi smälter bort på tävlingarna, alla söker sig till skugga hela tiden. ett ställe där det är något svalare är i skyttepaviljonegn där Västerås Skarpskytteförening bjuder på en kanonfin skytteservering med riktig fina mackor, mat och högrevsburgare som är riktigt goda! Stort beröm till Västerås för den fina fikan, maten och serveringen.

Resultatlista SM: https://www.indta.se/api/v1/fil/bilagor/d4d5055a-975b-4e71-92c2-e8e025112ba7/smgevar50meter2019.pdf

Mer nyhetsinfo:
http://gevar.skyttesport.se/nyheter2/2019/AmandaochWilliamvannJSMliggande/

Imorgon blir det SM i 60 skott liggande, då kommer alla våra skyttar att delta i tävlingen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar