Toppbild

Toppbild

lördag 6 juli 2019

SSM Dag 1 - #bästasällskapet

Detta är ett blogginlägg om SSM dag 1 mer ur ett föreningsperspektiv. Det blev en väldigt lyckad dag för oss både som deltagande förening i tävlingarna och som arrangör.

Redan vid 5 tiden på morgon var banbyggarna för fältskjutningen igång på skjutbanan att bygga målen och de hade inte varit där i många minuter förrän det började regna, bygger gick bra och de vara klara i god tid för att sedan ta emot de funktionärer som skulle hjälpa till med att markera och skjutleda under rundan. Vi hade bemannat från föreningen men vi hade även lite hjälp utifrån andra föreningar/skyttar och det vara vi väldigt tacksamma för. 

Trots regnet gick fältrundan bra och vi fick mycket beröm för runda som var lagd för att det skulle blåsa  men det gjorde det inte så mycket så vi väntade oss särskjutningen men så blev inte fallet - inga särskjutningar denna gången (vilket vi som arrangör var tacksamma för). Resultatmässig så var Mia Larsson dagens skytt i sällskapet med sina 32 träff i klass 2 och det innebar klasseger och 2 i sitt mästerskap. Isac, Oskar L och Mia bildade även föreningsslag som vann lagtävlingen och hon ingick även i distriktslaget från Skåne som vann. Andra framskjutna placeringar från oss var

Linus, 25, 2:a i KF15
Oskar L, 28, vann KF17
Isac, 28, 2:a i KF17
Kalle, 36, 2:a i KF Kikare

Banskyttet startade lite i 11 och fram tills dessa hade det varit vindstilla men då började det blåsa lite. Viktor var mest lyckosam för oss under dagen när hand blev 3:a i ställningsmästerskapet för juniorer och vann liggandemästerskapet för juniorer. Våra föreningslag var också framgångsrika med seger i liggande där Viktor, Johanna och Emelie ingick och samma lag blev 2:a i ställningslagtävlingen. Andra fina placeringar idag var

Emelie blev 4:a i ställningsmästerskapet för seniorer på 321 och hon blev 2:a i KElit
Viktor vann K2 ställningar på 189
Hugo blev 8:a i juniormästerskapet liggande på 334
Oskar L blev 9:a i juniormästerskapet liggande på 332
Emelie blev 9:a i seniormästerskapet liggande på 329
Johanna blev 10:a i seniormästerskapet på 326 - hon vann KL4
Viktor blev 2:a i KL17
Kalle blev 2:a i KL Kikare på 193 

Banskyttet flöt på väldigt fint under dagen och Oscar K, Jonas samt Åke hade hand om skjuthallen och sedan skötte Kristoffer och Thomas datorer och sekretariat. 

Slutligen så får vi verkligen säga vilken toppeninsats som skedde i paviljongen idag med serveringen där det verkligen var högtryck - så mycket hade vi inte riktigt räknat med och vid sålde över 160 hamburgare under dagen. Vi bjöd bl.a. på nygräddade bullar som doftade ljuvligt när man kom in i paviljongen. Stor eloge till alla som var där och hjälpta till idag.

Slutligen vill jag TACKA alla som har varit med och hjälpt till på olika sätt i dagens tävling och arrangemang - ni gjorde en toppeninsats!

Fotocred: Sven Olsson, Bengt Kämpe och Per KlemmedssonInga kommentarer:

Skicka en kommentar