Toppbild

Toppbild

söndag 21 juli 2019

Margaretakedjan

Referat från familjen Larsson som är på "Skyttesemester"

I väntan på SportSM i Västerås nästa helg lämnade Oskar fiskebåt och Mormor o Morfar som bor utanför Eskilstuna för att skjuta Margarethakedjan. Även om han inte skjuter ställning (än), så finns det klasser för liggande skyttar. Margarethakedjan är en tävling med mångårig tradition. En Margaretha Sofia Von Oxholm instiftade tävlingen 1910. Det är Sveriges äldsta skyttetävling. Segrarens förening får i uppdrag att arrangera nästa års tävling, så kedjan vandrar därmed runt i Sverige (förutom vart 5:e år då tävlingen hålls i Danmark, 2020 arrangeras den i Danmark) Fjolårets vinnare Elin Åhlin fick alltså tillsammans med sin familj och förening Bälgvikens Skf äran i år.

 Tävlingen sköts i Eskilstuna på Hugelsta Skyttecentrum. På fredagen sköts 3 deltävlingar kallat Uppvärmingen som inte ingick i kedjan. Oskar blandade bra skytte med mindre bra. En ny upplevelse att skjuta drygt 50 skott på mindre än 1 timme. 325/350 räckte till en 3:e plats i Juniorklassen.

I lördagens tävling sköt samtliga skyttar liggande, totalt 46 skyttar slogs om 20 finalplatser. Oskar sköt stabilt, slutade på 143/150, ett resultat han var nöjd med, dock fattades det 2 poäng för att komma med i det rutinerade finalfältet.

Dagens tävling började bra för Oskar med en 49-serie, men sen var det inte mycket som stämde... alldeles för många 8:or drog ner slutresultatet till 136/150. Inget man vill skriva hem om... 
Naturligtvis stannade vi kvar och såg den rafflande finalen som var jämn och spännande hela tiden. Elin Åhlins ledning med 3 poäng in i finalen åts så småningom upp av den jagande topptrion... Ledningen växlade mellan Elin, Berit Olsson och Daniel Wallberg ändå fram till sista skottet, då det stod klart att Berit slutade på 3:e plats. Det krävdes särskjutning mellan Elin och Daniel innan den slutgiltiga segraren av Kedjan kunde koras. I år fick kedjan smycka Daniel Wallberg från Loos. 

Text och bild: Mia

http://gevar.skyttesport.se/nyheter2/2019/DanielWallberglederMargarethakedjan/
http://gevar.skyttesport.se/nyheter2/2019/danielvannkedjaneftersarskjutning/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar