Toppbild

Toppbild

lördag 15 september 2012

Gåsaskyttet

Som traditionen bjuder så arrangerar Christianstad Skyttesällskap Gåsaskytte var år och i år var det för 49:e gången i rad. Detta år hade på provat att flytta fram tävlingen 2 helger för att få fler skyttar men tyvärr verkade det inte hjälpa så mycket, det var ungefär samma på korthåll men färre på bana(det kanske är vanan att det skall ligga i oktober som gjorde att det blev ännu färre skyttar, att ändra i skjutprogrammet verkar farligt)

I gevärstävlingen började vi me 15 ligg. Bäst för dagen var Johan Yngvesson, Gammalstorp, med 148 poäng. Viktor sköt 146 och Lotta 142 bland de våra. I knäskyttet forsatte Johan med bra skytte och nu en 94 poängare villet gav honom ledning i mästerskapet. Simon överraske oss alla med 89 i knä och han blev 2:a i tävling B. Iför finalen så hade vi 2 skyttar i final och det var Lotta och Simon men ingen kunde hindra Johan för att bli gåsakung i år på 325 poäng före Micke Nilsson, Knislingen på 318, och Åke Widen blev 3:a på 317. Tävlingen Gåsacupen vanns som vanligt av Skurup.

I korthållsskyttet så var det tuffa förhållande idag med blåsigt väder. Viktor sköt 238, Thea 236 och Annelie 237 och var väl framme i resultatlistorna. Mattias Frprsberg, Gullabo, och Niklas Jogmark, Falsterbo-Vellinge,  hade 241 i liggande med stöd medans Göran Yngvard, Barkåkra-Hjärnarp, och Johan Yngvesson, Gammalstorp, var i topp på 242 och 241 i liggande utan stöd. I mästerskapet med stöd vann Niklas Jogmark före Mattias Forsberg efter särskjutning och där blev Viktor Klemmedsson 3:a före Thea B Persson som slutade 4:a och Nils Dahlberg blev 7:a. I det andra mästerskaet segare Göran Yngvard före Maia Telen, Gullabo,  och Johan Yngvesson. I Gåsacupen vann en kombolag av Gullabo/Sölvesborg före Hyllstofta och 3:a som vi i sällskapet med André, Thea och Nils.

Före dagens prisutdelning passade sällskapet att gratulera våra framgångsrika skyttar Johanna Klemmedsson, Lotta Svensson och André Heckel i JSM med en blomma och en biocheck.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar