Toppbild

Toppbild

måndag 10 september 2012

JSM 2012

DÅ var JSM 2012 avslutat och skyttarna har kommit hem. För våran del i sällskapet och i Skåne har det varit en fantakstik helg för de flesta skyttarna.

Individuellt har vi naturligtvis Oscars GULD i gevär ställning som toppade allt, han sköt personligt i grundomgången med 187 poäng och sedan i finalen släppte han aldrig ledningen. Ett mycket överraskande guld men ändå inte ologiskt med tanke på hans utveckling och satsning på gevär det senaste året.. I bara farten drog han till med 196 i Korthåll Liggande och slutade sedan 6:a i mästerskapet vilket bara det är en bedrift. I 3x10 sköt han 268 vilket gav en 8:e plats och i Gevär Liggande blev det en liten missräkning och han slutade på 14:e plats.

André var definitivt den skytten som preseterande jämnaste resultat i de tre grenerana han deltog i. Om vi ser till grundomgången så blev han 7:a i Korthåll Ställning, 10:a i Korthåll Ligg och 7:a i Korthåll Fält. Plumpen för André var finalerna som gick sämre och han föll ner till 19:e plats i bådea mästerskapen MEN han har gjort ett fantastiskt JSM vilket soprrar för kommande tävlingar.

För Johanna var tyvärr JSM en stor besvikelse med säsongssämsta resultat både i Korthåll Ligg
 och Korthåll Ställning. Resultatet i Korthåll Fält där hon blev 5:a på 34 träff kompenserade lite men Johanna hade förtjänat ett bättre öde i korthållsfältskjutningen. Hon sköt bra på de svåra målen med missade tyvärr avståndsbedömningen på det förhållandevis lättare 6:e stationen vilket definitivt kostade henne pallplatsen.

Lotta tävlade för oss i Gevär och gjorde det mycket bra. I sin debut som ställningsskytt sköt hon 162 vilket gav en plats i finalen. I Gevär Liggande gjorde hon en fantastisk insats och sköt 191 vilket gav en 6:e plats i finalen där hon tyvärr sedan föll ner.


Våra fina resultat individuellt återspeglade sig i föreningslagen
GULD i gevär Liggande med Oscar och Lotta
SILVER i Korthåll Fält med Johanna och André
BRONS i Gevär Ställning med Oscar och Lotta

Våra skyttar var även med i framgångsrika distrikslag för Skåne
GULD i Korthåll Fält (Johanna, Oscar och André)
SILVER i Korthåll Liggande (Johanna och Oscar)
SILVER i Gevär Ställning (Lotta och Oscar)
BRONS i Gevär Liggande (Lotta och Oscar)

Sedan hade ju fler skyttar från Skåne fina resultat
GULD till Andreas Christensson , Falsterbo-Vellinge, i Korthåll Fält
BRONS till Jenny Andersson, Bromölla,  i Korthåll Ställning
BRONS till  Sofia Werner, Knislinge, i Korthåll Fält
SILVER till Henrik Bengtsson, Svedala-Börring, i RM Korthåll Liggande
BRONS till Henrik Bengtsson, Svedala-Börring, i RM Gevär Liggande
BRONS till Johan Christensson, Falsterbo-Vellinge, i RM Korthåll Ställning

Rent arrangörsmässigt så hade tävlingarna mycket mer att önska, Eskilstuna har en helt annan syn på hur man arrangerar stortävlingar än vad vi i sällskapet har. Visserligen hade de otur med teknikproblem under fredagen men det fanns mycket mer som kunde varit bättre. Man får visserligen beundra Eskilstuna för att de arrangerar så många stora tävlingar men det saknas "pricken över i-et" på arrangemangen i stort som enligt min mening ungefär höll nivå kretstävling om det hade varit hemma hos oss. Avsaknad av bankontrollanter, få funktionärer, sen resultatprsesentation, ingen fungerande live-visning på nätet var några av punkterna där man hade mycket mer att önska.

Slutligen skall jag säga att mycket av det positiva med JSM har vi att tacka fyra entusiastiska ledare från SKÅNE som håller ihop det hela för de skånska skyttarna. Bosse, Putte, Thomas och Håkan skall ha en stor eloge för att de fixar och ordnar både transporter, boende och mat för skyttarna och deras ledare/föräldrar. Detta skapar en unik möjlighet för SKÅNESKYTTARNA att sammansvetsas till ett härligt gäng vilket säkert bidrar till framgångarna. Ett STORT TACK till er för en fint ordnad helg.





 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar