Toppbild

lördag 8 september 2012

JSM dag 2

Dag 2 på JSM i Eskilstuna och nya förhoppningar för "de våra".

Dagen började med tidig uppstigning för Oscar som skulle skjuta 3x10 klockan 08:00 på morgonen. Han inledde med 98 i liggen men sedan gick det sämre i stå med 35+45 totalt 80 poäng. I knä började han med 3 sämre skott och det blev 43+47 = 90 och totalt 268 poäng vilket gav en 8:e plats. Vann gjorde Bälgvikens Marcus Åhlin på 282 och det krävdes 276 för ett brons.

Vi fortsatte med Korthåll Liggande och i andra skjutlaget skulle Oscar och Johanna skjuta. 2 minuter före start insåg Oscar att han hade glömt remmen på 300-meters vallen så det blev ilfart för ledarna att springa och hämta den. Oscar lade sig på plats 30 sekunder före start och sedan sköt han 196! Med det fina resultatet låg han sedan 3:a inför finalen. Johanna hade tyvärr sin sämsta dag i ligg i år och det blev 184. Oscar och hon bildade lag som slutade 6:a i lagtävlingen.

André forsatt i finfin stil från gårdagen och han drog till med 194 vilket gav en 10:e plats i finalen. OM (vi säger OM) vi hade tagit ut rätt lag (vilket vi förmodligen inte hade) så hade vi vunnit laget idag med Oscar och André.

Inför finalen var Oscar av med ännu mer saker, nu var hansken borta. Efter mycket letande hittade vi den i 50-meters hallen där han även hade glömt sina hörselskydd. I finalen var det jämt och Oscar sköt 95+48 och i den jämna finalen föll han tillbaka till 6:e plats på totalt 339. Vann gjorde födelsedagsbarnet Sara Borg, Ununge, som sköt 100+48 och totalt 344. André sköt totalt 334 och slutade på 19:e plats. Skåne tog silver i distriktslaget där Oscar var dagens bästa skytt.

Sedan  fortsatte vi med Gevär Liggande och då inledde Lotta med 46+46+50-49 = 191 vilket gav henne senare en 6:e plats i finalen. Oscar fortsatte i andra laget men hade svårt med motivationen och taggade inte riktigt upp och sköt 189 vilket gav honom en 15:e plats inför finalen som var mycket jämn. Väl i finalen var Oscar uppe på 8:e plats men tappade 4 poäng på de 3 sista skotten och föll ner till 14:e plats på 331 poäng. Lotta slutade på 19:e med 324 poäng. Vann gjorde Emelie Hallén som sköt 339 poäng.

MEN då kom dagens höjdare: CHRISTIANSTAD SKYTTESÄLLSKAP vann föreningslaget med Oscar och Lotta!!! Detta har de jobbat för sedan i våras och både tränat och tävlat tillsammans och nu nådde de sitt mål! Stort grattis till er och speciellt Lotta som har jobbat så hårt och verkligen visat att man kan bli en duktig gevärsskytt på kort tid! Distriktslaget blev 3:a där Lotta, Oscar och Andreas Christensson ingick.

Vid 18:30 tiden var det prisutdelning på Skjutbanan för fredagens och lördagens tävlingar. Då fick alla våra duktiga skyttar pris...mest fick Oscar men det var ju inte så kosntigt. Han fick bl.a. H.M K. Skyttepokal som endast delas ut till segraren på JSM Gevär ställning, i den ingick att man skulle skicka ett tackbrev till kungen.....så nu får han göra det när han kommer hem.

När vi kom hem till boendet så grillade vi korv och hamburgare och sedan var det många trötta skyttar och ledare som gick och lade sig.