Toppbild

Toppbild

onsdag 12 september 2012

NM 2012

Då har Oscar gett sig av mot Nordiska Mästarskapen i Gevär som första skytt i juniorlandslaget i modern tid från sällskapet. Resan startade redan 04:30 i morse med bilfärd i Älmhult där han sedan åkte vidare mot Udevalla och slutligen Stavanger med Anders Pettersson.

Programmet för Oscar och de andra skyttarma blir ungefär så här:
Onsdag: Resdag
Torsdag: Träning och på kvällen Invigning
Fredag: Liggande på förmiddagen och Ställningar på eftermiddagen
Lördag: Fältskjutning och senare på eftermiddagen sekundfältskjutnig. På kvällen blir det bankett
Söndag: Hemresa

Tävlingarnas hemsida hittar ni här:
eller http://www.skytterlag2.no/nordisk/

Där kommer det att finnas live-visning och resultat

Förutom Oscar så består juniorlandslaget av Marcus Åhlin, Markus Andersson, Sara Borg och Emelie Hallen.

Läs denna intervju med Oscar i Lokaltidningen Kristianstad: http://kristianstad.lokaltidningen.se/halla-dar-oscar-klemmedsson,-christianstad-skyttesallskap-/20120911/artikler/709129583/1122

Vi önskar alla de svenska skyttarna LYCKA TILL!

Uppdatering  om vad som händer
Onsdag:
Långa resa från Köpinge till Stavanger. Oscar åkte hemifrån 04:30 för att sedan vara i Älmhult 05:30 där han mötte Anders Pettersson för vidare transport. De var vid gränsen ca 11:30 och sedan var nästa rapport att de var vid boendet ca 22:30.

Torsdag:
Idag torsdag är det träning. Oscar sköt 140 i "dansken" och 90 i "norsken". Han verkar väldigt nöjd med det.  Sedan är det invigning ikväll. Uppdatering följer....

Fredag:
Oscar börjar skjuta i första skjutlaget, 08:30. Det är liggande på förmiddagen.
Han började mycket bra, endast 2 nior i de första 15 liggandeskotten. 153,5 i decimal och 148 poäng utan decimal! Bäst av alla juniorerna i alla de 3 länderna!
Enligt uppgifte skall det sedan vara final på 10 skott senare...... Seniorer och Juniorer tävlar i samma mästerskap i liggande. Senaste rapporten säger att Oscar är 12 in i final med 153,5.
I finalen sköt Oscar bra, han avancerade men tappade med en 9,4 i sista skottet och han slutade 10:a och blev 4:e bäste svensk. Oscar ingick också i det svenska liggandelaget som tog silver efter Norge. En bra start på mästerskapet alltså!

Snart är det dags för ställningstävlingen där de skall skjuta en 3x5 och därefter en norsk grunnlag (3 stå+3knä+4ligg). I ställningentävlingen är det en separat juniorfinal. Oscar skjuter ca 13:00 och finalen är ca 17:10.

Oscar sköt mycket bra igen! 50+44+44=138 i 3x5 följdes upp av 96 poäng i norsken! Han ligger troligen totalt 4:a efter 3 norrmänn (de skjuter sjukt bra i stå kan man konstatera). Enligt telefonrapport från Oscar så var det dold markering på allt och det strulade i markeringen i knäserien och alla skyttarna i juniorlaget blev erbjudna att skjuta om men Oscar vågade inte gjöra det.

Final ca 17:10, se listan här nedan. Klicka på bilden om du inte kan läsa.


I finalen sköt Oscar 85 vilket han inte var så nöjd med, norrmännen gick förbi  honom och norrmännen tog plats 1-5, Oscar blev 6:a på 319 poäng (ett resultat som räckte till det 6:e bästa svenska resultatet bland seniorerna)  och blev bäst av svenskarna som tog platserna 6-10 och därefter kom danskarna. Inte så svårt att räkna ut hur det gick i lagtävlingen för juniorer.....

För övrigt kan noteras den överlägsna segern som Kim André Lund tog i senior ställning. Han sköt 348 av 350 poäng. Tvåan sköt 333 och de 10 första platserna var norrmänn.

Lördag
Nu får vi hoppas på bättre svenska resultat imorgon i fältskjutningen.....
Juniorerna  sköter i trull 9-11. Oscar går i patrull 9 tillsammans med Marcus Åhlin.

Fältskyttet var inte direkt någon succe för Oscar. Endast 8 träff var inte driekt vad han hade hoppats på. Sara Borg var bästa svenska junior med 34 träff och var med i "fältfinalen" där hon blev 4:a. Det var nog rätt tufft för Oscar i fält och tyvärr var förberedelserna inför fältet kanske inte så bra, fälrundan var verkligen se och lära för honom.

Senare på eftermiddagen är det sekunfältskjutning, Oscar skjuter som skytt nr 18. Han fick ner sina 3 figurer på 12,33 s vilket han nog var rätt nöjd med och en liten revansch från fältresultatet tidigare idag. Enligt rapporter så blev han 5:e bästa junior på detta även om både seniorer och juniorer tävlade i samma tävling i sekundfältskjutning. Bäste svensk var Martin Gustafsson och nästa bäst juniorer Marcus Åhlin.  Oscar slutade 33:a bland 60 skyttar och ingick som 9:e man i det svenska laget som tog silver.

Lördagskvällen avslutades med banektten rapporterar en väldigt förkyld Oscar.

Söndag:
Efter frukost blir det hemresa. De hör hela vägen hem, vid 12-tiden idag vad de vid Sandefjord. Han kom hem 21:00 med den skitigaste skytteutrustningen man har sett på länge. Imorgon blir det vapenvård och klädvård.

2 kommentarer:

 1. Lycka till Oscar!
  Håller tummarna för dig även denna helg.

  Pernilla

  SvaraRadera
 2. Mycket bra Oscar!
  Formen håller i sig, kanon.
  Tack för fint rapportering Per!

  SvaraRadera