Toppbild

Toppbild

söndag 2 september 2012

Kretsmästerskap x 4

Idag var det en massa kretsmästerskap på skjutbanan. Detvar kanske ett för mycket men eftersom det var strömavbrott på banan för ett par veckor sedan så sköts Bana gevär också denna dag tillsamman med de 3 korthållsmästerskapen. Lite stökigt blev det och det vara svårt att få ihop skjuttiderna bra så vissa skyttar fick vänta gansla länge idag, men vi lyckades genomföra våra 4 mästerskap och det gick väldigt bra för "de våra"

Gevär Ställning
Här sköt vi LF omg 3. samtidigt och där sköt Viktor 143 i liggande. Oscar tog komandot i mästerskapet genom 138 i huvudsjhutningen och kan psykade sina motståndare genom att skruva efter 4 skott i ställningsserien. Han fortsatte i enkelserien med 45+45 och ledde inför finalen med 4 poäng före Sune Persson. I finalen ryckte Oscar med en 45-poängare i knä och sedan ledde han betryggande och sköt tyvärr lite sämre i stå men vann på 306 poäng. 2:a blev tills slut Lars Rooth, Bromölla

Korthåll Liggande med stöd.
Tyvärr ställde endast 5 skyttar upp men när det var dags för final var det riktigt jämt mellan dessa skyttar, endast 4 poäng mellan 1:an och 5:an. Viktor hade 190, Oscar W 189 och Nils 188. Det fortsatte vara spännande i finalen men Nils sköt en mycket fin final på 146 och vann därmed totalt före Oscar W som blev 2:a och Viktor som blev 3:a

Korthåll Liggande utan stöd
Oscar K tog en stor ledning med att skjuta 193 i grundomgången och ledde betryggande före Nils och Thomas som hade 186. Sedan defilerade Oscar i finalen med 98 i de 10 första skotten och vann totalt på 335. 2:a blev en stakt spurtande Simon och 3:a blev Thomas i mästerskapet som hade 8 skyttar.

Korthåll Ställning.
Denna tävling hade 5 skyttar och Johanna som hade haft en väldigt tuff dag i liggande visade att när det gäller ställningsskytte är hon mer att räkna med. Lite halvdåligt liggsskytte kompencerades av godkänd i stå och knä och i finalen ledde hon på 181 före Thomas och Oscar på 176. Johanna forsatte att skjuta bra och slutade på 316 poäng före Thomas på 305 och 3:a blev Ronny Nilsson, Södra Gärds.

Dagen summerat kan man konstatera att kretsen tyvärr blir mindre och mindre och det var få skyttar på plats idag. Man kanske skall fundera på nya lösningar, mästerskap på vardagskvällar kanske?

För korthållsskyttarna blir det nu prisutdelning för kretsmästerskapet på söndag 9/9 (ej medlajerna dock) tillsammans med när vi avslutar LF i korthåll! Så välkomna till skjutbanan på söndag och skjuta sista omgången i LF!

För gevärsskyttarna blir sista omgången i LF den 6/10.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar