Toppbild

Toppbild

torsdag 6 juni 2013

Ålems Banträff

6 juni och nationaldagen tillika dagen då gevärstävlingen Ålems banträff avgörs i Ålem, 3 mil norr om Kalmar. Varför då åka så långt till en gevärstävling? Jo, för att det inte finns några gevärstävlingar i ställningar i södra delen av landet att åka på tyvärr...... bättring nästa år kanske?

Oscar och Viktor åkte dit med chaufför och åkte så tidigt så vi kom dit före arrangörerna men det gjorde ju inte så mycket. Det var anmälan på plats och vi sköt i första laget, Oscar ställning och Viktor liggande och det blev säsongsbästa för båda två.

Oscar drog in 185 poäng i ställningsserien (nya programmet) med en grym 47 i stå som kompenserade en sämre knäserie. Viktor sköt bättre än på länge och slutade med 192 poäng vilket han var mycket nöjd med. Ca 25 skyttar var på plats och det var bara vi från Skåne och resten var smålänningar och ölänningar.

Viktor gick in som 2:a i liggandefinalen och höll den platsen trots ostabilt liggskytte på slutet, han slutade på 330 poäng. Vann överlägset gjorde Louise Rosell från Algustrum. Oscar låg också 2:a i ställningsfinalen och sköt bra i ligg, dåligt i knä och återigen mycket bra i stå och höll sin andraplats i mästerskapet och slutade på 319 poäng (hans andra bästa resultat någonsin). Vann gjorde Anders Pettersson från Älmhult.


Grundomgången

Prispall Ställningar

Prispall Liggande med tävlingsledare

Final ställningar

1 kommentar: