Toppbild

Toppbild

lördag 1 juni 2013

Yngvard Open

En ny tävling i årets skyttekalender är Yngvard Open och idag var det således dags att skjuta den. Tävlingen arrangeras av Furulunds skytteförening på deras trevliga skjutbana med 10 ställ MEGA-LINK.

Johanna och Vikor med chaufför var på plats för att tävla för sällskapet och det var inte många andra skyttar från vår del av Skåne men tillslut dök även Ricky upp från Södra Gärds.

Det började med liggandeskytte där Johanna sköt 192 och Viktor 187. I ställningstävlingen sköt sedan Johanna 177. En roligt grej under huvudskjutningen var att alla skyttar fick reklampresenter från ett stort glassmärke i form av kylskåpstexter, kortlekar och badbollar.

När sedan grundomgångarna var avgjorda så började tävlingens höjdare. Det var finaler i lagtävlingarna i cupform. De 8 bästa liggandelagen gick med sina 2-mannalag till en final där man sköt 2x5 skott på 5 minuter på en och samma bana (vilket gjorde att det var väldigt trångt på banorna). Viktor och Johanna gick till final med ett lag som hette "Storasyster och Lillebror" och i första finalomgången mötte de lag "Piff och Puff" och då sköt de 96 mot 93 och gick  vidare. Sedan i semifinalen hade de lite missflyt och sköt 93 medans deras motståndare sköt 95. I matchen om 3:e priset mot lag "Cirkus Yngvard" sköt de 95 och det gjorde Yngvard med och det blev särskjutning där de tillslut förlorade med 20+19+17 mot 20+19+18. Vann gjorde laget "Himmelsblå" bestående av Henrik Bengtsson och Jonny Vadebo.

Johanna var även med i ställningslagtävlingen tillsamman med Andreas Christensson, Falsterbo-Vellinge, där de blev 3:a. I cupfinalen sköt en skytt knä och den andre stå 5 skott vardera.Vann gjorde "De söta" som var Mattias Jogmark och Timmy Jerlström.

Just när sedan prisutdelningen var slut så började det ösregna och åska och i bilen hem kunde vi konstatera att detta var en mycket rolig och trevlig tävling som vi gärna åker till igen!


Nästa större nationella korthållstävling i Skåne är den 16/6 i Ystad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar