Toppbild

Toppbild

lördag 29 juni 2013

Landslagsuttagning Korthåll

Idag var det landslagsuttagning till det nationella korthållslandslaget som skall skjuta landskamp mot Danmark senare i sommar. Under dagen skall det tas ut 6 seniorer som skall skjuta ställning, 3 seniorer liggande, 3 veteraner liggande och 6 st juniorer ställning. Uttagningen är en rak och direkt uttagning där de bästa skyttarna från dagens tävling går direkt in i landslaget. Det gäller alltså att skjuta bra när det gäller.

Från sällskapet var det 3 skyttar som var på plats. Lotta, Johanna och Oscar som alla tävlade i kampen om de 6 juniorplatserna. Dagens slutade med en lycklig skytt och två besvikna.

Tävlingen avgjordes i Jönköping som har en rätt så gammal och sliten anläggning söder om staden men där fanns elektronik för 20 ställ medans banan hade 30 banor och i den delen var det livevisning och servering. Man kan konstatera att stora anläggningar förfaller fort när man inte underhåller dem vilket man speciellt kunde se på deras gamla 300 meters bana som inte användes längre. Vädret var blåsigt och regnigt vilket stundtals ställde till det för skyttarna men arrangemanget i stort var snabbt, smidigt och välorganiserat med en mycket informativ speaker tillika skjutledare.

Ställningsskyttet för juniorerna började med en huvudskjutning där 10 juniorer sedan gick vidare till nästa omgång och här gick Lotta och Johanna vidare med plats 4 och 7 in i nästa omgång och Oscar blev utslagen direkt. Omg. 2 sköt Johanna 3:e bäst och avancerade till 5:e plats medan Lotta föll tillbaka till 6:e och inför finalens var det mycket jämt mellan platserna 4 till 7.

Nöjda skyttar vidare till omgång 2

I finalen fortsatte spänningen och där lyckades Lotta mycket bra och blev tillslut 4:a och var därmed den lyckliga skytten som tog en plats i landslaget där även de skånska skyttarna Mattias Jogmark och Martin Åkesson tog en varsin plats. Johanna slutade tyvärr på den förhatliga 7:e platsen så det blev tyvärr ingen landslagsplats för henne.

Övriga skåningar som kom med var Jonny Vadebo, Ingemar Månsson och Viktor Vebeklint.
Ett  STORT GRATTIS till Lotta som därmed skjuter landskamp i Ystad (det är ju nära för henne) den 23-25 augusti!


 Häng mellan skjutlagen

Föreningens senaste landslagskytt!

"Rosa faran" som skall ge dansken spö!

2 kommentarer:

  1. Grattis Lotta! Bra jobbat.

    // Pernilla

    SvaraRadera
  2. Grattis Lotta!!
    Lycka till i Ystad!

    // Micke

    SvaraRadera