Toppbild

Toppbild

torsdag 19 juli 2012

Minikedjan

Idag startade Skånsk Skyttesommar med Minikedjan i Öved-Östraby. Detta är en ny korthållstävling som skjuts med program som inspirerats av "storasyster Maggan" (Margarethakedjan Gevär).

Tävlingen började med 15 skott liggande där föreningen hopp Viktor inte var så nöjd med sina 139 poäng. Toppade just då gjorde Henrik Olsson med 149. I omgång 2 "la Viktor på en rem" (eller han kopplade på en rem i kombination med kudden) och då sköt han bättre och det blev 144. Totalt sköt Viktor 283 vilket han vann klass 11 på och han var 2 poäng från finalen i liggande. Liggandemästerskapet vanns till slut av Hampus Bokelund, Össjö, som sköt 444 poäng (tappade endast 6 poäng på 45 skott).

I ställningsmästerskapet vann Anders Hansson, Öved-Östraby efter särskjutning.

Senaste info och resultat hittar ni på  http://skyttesommar2012.skyttesport.net/index.php?

Detta var en trevlig tävling på den lilla skjutbanan som Öved-Östarby skf har i Bjärsjöladgård även om det både regnade och åskade under dagen. Det var mest skånska skyttar på plats men även några från Halland, Uppland, Stockholm och Norrbotten för att nämna några andra distrikt. Hoppas att denna lite annorlunda tävling kan leva vidare, gärna i samband med den stora Kedjan och om det inte går kanske Minikedjan skall stanna i Skåne i någon form?

 Minikedjan

 Bloggare

 Viktors omg. 2

Chill mellan skjutlagen


1 kommentar:

  1. Grattis Viktor!!
    Inte illa att vinna klassen, bra gjort!
    Då kanske det blir kudde med rem framöver...!

    // Micke

    SvaraRadera