Toppbild

Toppbild

lördag 20 juli 2013

Margarethakedjan Dag 1

Förutom SM så är Margarethakedjan den mest prestigefyllda gevärstävlingen om året och det avgörs just nu i Rommehed, en mil söder om Borlänge i Dalarna. Det är Rommeheds skytteförening som är arrangör eftersom deras skytt Olle Gabrielsson vann förra året och det är alltid vinnande skytts förening som arrangerar året efter (med undantag vart 5:e år då tävlingen avgörs i Danmark).

Tävlingen börjar dag 1 med tävling A som är 15 skott liggande i respektive klass. Oscar, Lotta och Viktor tävlat för föreningen. Lotta hade tyvärr problem med sikte och diopter så det blev ingen bra dag för henne. Oscar och Viktor sköt stundtals mycket bra men hade ett par skott var som drog ner resultaten väldigt mycket vilket gjorde att de tappade topplaceringar i sina klasser. Oscar sköt 140 poäng med en låg 7:a och 8: i 5:e skottet i de två första serierna. Viktor sköt väldigt bra (mycket bättre än på länge) men i 13:e skottet kommer en oförklarlig 5:a och han slutade på 138 poäng.

Bästa resultat för dagen blev 149 poäng av Bengt Jansson, Söderdala.

Därefter var det en jippotävling som hette "Ståskottet" där skyttarna fick skjuta ett ståskott var och sedan åkte den skytt ut som sköt sämst. Oscar var med men han var med i 2 skott sedan hade han åkt ut från sina kvalomgångar. Vinnaren fick 1500 kr i vinst och det var Linda Strand.

Hela tävlingen och arrangemanget är mycket trevligt med fint väder, bra skytte, ett mycket fint prisbord och andra trevligheter som lotterier och tipstundor med fina priser till. Det märks verkligen att hela Rommehed med ort har engagerat sig att de gästande skyttarna skulle ha de bra när de var i Dalarna och tävlade. Ett extra plus även till de grillande hamburgarna som var av modell XXL!

 Efter tävlingen åkte vi vidare och tittade på omgivningen (fantastiskt fint landskap och helt annorlunda mot hemmavid)  och en strutsfarm som låg ett par kilometer från skjutbanan.

Imorgon är det 3x5 för de som tävlar om kedjan och liggande för Viktor.

Mer om tävlingen och Livelänk: http://www1.idrottonline.se/RommehedsSkF-Skyttesport/Nyheter/Egnanyheter/LivevisningpaMargarethakedjan/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar