Toppbild

Toppbild

onsdag 17 juli 2013

Nationellt Korthålls SM - Liggande

Idag började det nationella skyttet i SM-veckan med Korthåll Liggande. Det var varm, solsken och relativt vindstilla så det var överlag bra förhållande för skyttarna. Denna dag fyllde även Mattis Jogmark, Falsterbo-Vellinge,  år så vi säger ett extra grattis till honom!

Vi hade 5 skyttar till start idag, 4 i Sm och en i RM. Våra SM-skyttar hade tyvärr ingen bra dag någon av dem så det var inte så muntra miner efter skyttet. Viktor debuterade i RM i klass 13 och han vann provskotten genom att inleda med maximala 100 poäng i de 10 första proven. Han kunde dock inte börja tävlingsskotten eftersom det var fast provskottstid. Nu räknas ju inte provskott i tävlingen och det gick inte riktigt så bra i de 20 tävlingsskotten. Dock samlade han ihop 192 poäng vilket gav en 7:e plats i RM.

För Skåne gick det bra idag med 6 skyttar i seniorfinalen där det krävdes 195 poäng för att vara med. Det slutade med en särskjutning mellan 3 skyttar på 345 poäng och där vann Fredrik Lövander, Dagstorp-Lilla Harrie och Kim Jönsson, Furulund, tog ett brons. I veteranfinalen vann Mikael Norrmann, I16/Lv6.

Tyvärr vet  vi inte hur det gick i förbundslagstävlingen för det redovisades inte under dagen, vi får vänta tills imorgon. Det strulade en hel del under eftermiddagen med tävlingarna så skyttarna visade sitt missnöje med detta med att utebli från prisutdelningen så var senare på kvällen.

Under dagens började också SM i sportskytte 6.5 och där sköt Oscar 3x20 standardgevär. Han började mycket bra med 180 i knä, fortsatt med 189 i ligg men tappade i stå och slutade på 521.

Vi fortsatte kvällen med att åka till den andra campingen Sundbyholm och spela brännboll och fotboll tillsamman med skyttarna från Västergötland och en del värmlänningar, vilket var en mycket trevlig avslutning på dagen.

 Tävlingarna skall gå att följa live på live.sius.se.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar