Toppbild

Toppbild

fredag 19 juli 2013

Nationellt Korthåll - Fält

Sista dagen av SM-veckan i Eskilstuna och det stod Korthåll Fält på programmet med Johanna, Viktor och Per som skulle tävla och nu fick vi vår första och ända medalj under veckan.

Rundan bestod av 7 stationer och var delvis samma som på JSM i höstats med det var 3 nya målplatser. Det var fint väder med väldigt byig vind på mellan 4-6 m/s. Rundan bjöd på ett dubbelmål och ett knämål och de visade sig bli ganska utslagsgivande.

För våran del så kom dagens stora plump på mål nummer 2 där vi bedömde 15 meter för kort vilket resulterade i 3 "nollor" i protokollet. Johanna kämpade ihop 22 träff och Per fick 29. Viktor som sköt i klass RM 13 sköt mycket bra och hade 5:or och 6:or på resten av målen och slutade på 34 träff. Detta var mycket bra med tanke på den tuffa starten och att han gick hela den långa rundan med stukad och hårt lindad fot efter en skada i fotbollsmatchen 2 dagar innan. Viktor fick extra bärhjälp av snälla skyttar och publik från Köinge, Halland, som hjälpte han under rundan. Stort tack till dem.,

På 34 träff blev Viktor bästa RM-skytt av alla klasser och han vann klass 13 och därmed blev han RIKSMÄSTARE i klass 13 Korthåll Fält!

Stort GRATTIS Viktor!

För Skånes del blev det en del nya framgångar. Ingemar Månsson, Helsingborg tog ett brons på 39 träff och Skånes förbundslag tog ett silver med 2 poäng upp till guldet. I seniorernas tävling var det 2 skyttar på 40 träff och i veteranerna tävling var det 3 skyttar på 38 träff så det var särskjutningar som krävdes för att kora en svensk mästare

Figur 3. 85 meter, och sidvind (vi skruvade lite mycket)

En nöjd RM-segrare

Särskjutning

Avstånd. 

Viktor på pallen

2 kommentarer:

  1. Grattis Viktor! Bra jobbat.

    // Maja, Anton, Pernilla och Roland

    SvaraRadera
  2. Grattis Viktor!!!
    Bra gjort!

    // Micke

    SvaraRadera