Toppbild

Toppbild

söndag 7 juli 2013

SSM Dag 2

SSM dag 2 och då stod det Korthåll Ställning och Gevär Bana (både liggande och ställning) på programmet. Upprymda av gårdagens framgångar för sällskapet åkte Johanna, Oscar och Viktor för att tävla denna dag.

Först ut var Johanna i Korthåll Ställning som avgjordes tidigt på morgonen i ett soligt och vindstilla Morup. En mycket nervös Johanna höll ihop bra och fick 181 poäng vilket räckte till en 3:e plats inför finalen där ledaren hade 190 poäng och 2:an 185. Väl i finalen sköt Johanna 49+47 och avancerade mot ledarduon och helt plötsigt var det väldigt jämt och alla tre toppskyttarna turades om i ledningen men tillslut så blev Mattias Jogmark mästare på 319 efter särskjutning med Tim Pettersson och Johanna knep bronset på fina 318. Brons til Johanna alltså!


Skjutlag 2 med nästan bara skåningar

Skånes framgångar fortsatte med seniorseger genom Magnus Jansen, Helsingborg och veteranseger genom Jonny Vadebo från samma förening.

Oscar och Viktor hade redan då åkt vidare till Dagsås och den fina 300-meters banan där och sköt då samtidigt liggade. Ingen höjdare direkt för någon av dem men Oscar gick till final som andra skytt på 187 poäng, 3 efter ledaren. I finalen hade han ingen chans utan det blev ett silver i juniormästerskapet gevär liggande.

Seniormästare blev Anders Pettersson, Älmhult och veteranmästare blen Jonny Vadebo, Landskrona (2:a segern för dagen .......och dagen var inte slut ännu!). Skåne vann även förbundslagstävlingen.

Veteran Liggande


I ställningsmästerskapet sköt Oscar nu helt plötsligt mycket bra i liggande med 47+49 men tyvärr lite sämre i knä och stå och det blev 134 poäng i huvudskjutningen som han sedan följde upp med 49+42 och det blev totalt 225 poäng och en rätt så stor och betryggande ledning i juniormästerskapet. I finalen höll han sedan på att slarva bort allt med en 38 i knä och ledde endast med 2 poäng före Julia Bromin från Älmhult men sedan sköt han finfina 45 i står och vann på 308 poäng!

Stort Grattis Oscar till SSM i Gevär Ställningar Juniorer


Prispallen Junior Ställning

Magnus Jansen fortsatte att skjuta bra och vann seniorerna tävling och tog sin 2:a seger för dagen och Jonny Vadebo vann veteranfinalen och tog därmed sin 3:e seger för dagen! Skåne vann förbundslagstävlingen överlägset.


Senior Ställningar

Sedan var "årets längsta dag" slut. Avfärd 05:30 och hemkomst 19:30. Trötta, hunriga och nöjda!





1 kommentar:

  1. Heja, heja! Kanon att ni visade att christianstad var med även idag. Grattis!

    Pernilla

    SvaraRadera