Toppbild

Toppbild

fredag 9 september 2016

JSM Dag 1

Idag började JSM i Kristinehamn men för 3 av våra skyttar började resan redan igår då de åkte resan Kristianstad-Hörby-Höör-Hässleholm-Sävsjö-Kristinehamn i en minibuss, denna resan gjorde Thomas, Viktor och sedan hämtade de upp Thea i Sävsjö. Johanna tog tåget från Stockholm till Kristinehamn och anslöt till gruppen där på torsdagskvällen.  Sedan under fredagsmorgonen åkte Per via Jönköping och plockade upp Oscar och vi anslöt till tävlingarna efter lunch under dagen.

Idag var det 2 tävlingar på JSM/RM. Förmiddagen var det korthåll Fält och under eftermiddagen Gevär Sport 3x10. Johanna och Viktor tävlade i fält och Oscar i 3x10. Det blev både stolpe in och stolpe ut denna första dag på JSM.

Johanna och Viktor avståndsbedömde bra på en relativt svår fältrunda men på 4:e målet skruvade Johanna fel med en bom som resultat. Inför sista stationen hade Viktor maximala 36 träff och Johanna hade 25 och då fick de höra av speakern att det var i ledning i respektive klass. Detta besked gjorde att de fick någon form av kollaps, de bedömde ett svårt knämål för kort och Viktor glömde dessutom skruva vilket resulterade i varsin helbom. Viktor slutade på 36 vilket gav en delad 2:e plats (segraren hade 37, Henning Andersson, Bälinge-Ljungskil) och Johanna på 25 vilket gav en försmädlig 4:e plats (segraren hade 30, Johan Gustafsson).

I särskjutningen om silver-brons sköt Viktor 6+5 = 11 mot 9 för den andre skytte från Värmland och har tog därmed ett efterlängtat JSM-Silver i Korthåll Fält. Grattis Viktor! Det blev ytterligare ett JSM-Silver för Viktor med det skånska förbundslaget där Linnea Strid och Henrik Olsson också ingick.

På eftermiddagen sköt sedan Oscar 3x10 och det fanns lite medaljförhoppningar i en gren där Oscar blev 5:a förra året, 1 poäng från medalj. Idag började han med 89 i knä med en onödig 6:a. I liggande sköt han fina 98 poäng och han var med i toppen på en 4:e plats inför de sista 10 ståskotten endast 2 poäng från toppen. Tyvärr sköt Oscar 3 st 7:or i stå och totalt 86 poäng vilket gav 273 poäng. Detta räckte till en ny försmädlig 4:e plats på samma poäng som 3:e platsen. Skyttarna hade dessutom lika många innertior men Oscar hade sämre sistaserie och en besviken Oscar tog nu sin 4:e 4:eplats på JSM genom tiderna. Daniel Wallberg segrade på 280 poäng.

Efter tävlingarna tog Bosse oss på en kulturell runda i Kristinehamn där vi besökte ortens mest besökta turistmål, en 15m hög Picassostaty för föreställde hans fru som låg vackert belägen vid Vänerns strand. Där tog vi foto och fick en liten kulturhistoriks lektion om statyn av Bosse. Sedan tycke Henrik från Öved-Östraby att han var hungrig så vi åkte till Ica och handlade tacos (fredagsmys) som just nu tillagas på boendet.

Generellt så var det fina tävlingar dag 1 i Kristinehamn, Det var tydligt skyltat till banan, bra funktionärer, god mat och bra prisbord (presentkort som börjar bli väldigt populärt på tävlingar). Imorgon är det den stora dagen på JSM med Korthåll Liggande och Gevär Liggande för de 95 deltagarna på JSM.

Mer info
http://gevar.skyttesport.se/Nyheter1/2016/wallbergbrotsilversviten/Inga kommentarer:

Skicka en kommentar