Toppbild

Toppbild

lördag 24 september 2016

Skol-SM dag 1

Efter en relativt sen frukost åkte vi ut till skjutbanorna. Arrangören hade beslutat sig att skjuta hela dagen senare så första start var inte förrän 11:00. På banan började vi med vapenkontroll och det klarade alla utan problem.

Dagen började med Gevär för B15 och Korthåll för K17 och sedan växlade det senare på eftermiddagen med gevär för B17 och korthåll för K15. Vi har många debutanter i truppen i år och det var för många en nyttig och rolig erfarenhet att skjuta en större tävling och det tar alla med sig från dagen. Resultatmässigt var dagen kanske ingen direkt höjdare med lite otur för vissa och rätt mycket nervositet för andra. Bästa för dagen var Nicklas med 190 poäng  i K15 och där hade Hugo 189. Det krävdes 191 till K15 final så vi hade tyvärr ingen skytt där.

I B17 gick Thea till final men slutade på en placering längre bak i finalen. I K17 klassen hade vi många skåningar i final, närmare bestämt 10 st. Man ledde på 193 och 24:e man hade 186. I finalen skör Dennis Oscarsson, Furulund, till sig en silverplats efter fina 99 i finalen. Bästa av våra skyttar var Viktor på 189 poäng och sedan hade Elias 186. Viktor hade tyvärr lite missflyt i grundomgången när hans korntunnel gick isönder så han fick springa och hämta en ny vilket tyvärr inte gynnade honom, han var bra med men slutade dåligt i sistaserien.

I finalen låg Viktor 12:a och Elias 23:a och Viktor spurtade bra med 97 poäng (med 3 st 9.9) och slutade 7:a, 2 poäng från särskjutning om silvret. Dagen blev lite försenad eftersom det på eftermiddagen kom en "skugglinje" på tavlorna så vi var inte klara förrän 18:00 och då stressade vi hem till stugorna för att sedan äta på Kinarestaurang vid 19-tiden.

Under hela dagen var det fint väder och vi har också blivit underhållna av militära flygplan (JAS, Viggen, Draken med flera)  uppe i det blå. Alla våra skyttar har skött sig väldigt bra på skjutvallen och det är roligt att se hur kul de har tillsammans, det spelar kort och umgås mellan skjutningarna. Nu är det fältskytte imorgon, då hoppas vi på revansch.

Vi fick också en enkät om vad vi trycker om Skol-Sm och om framtiden, främst när det gäller skjutklasser, lagtävlingar och om fältskyttet. Det skall bli intressant hur Skol-Sm ändrar sig i framtiden, förmodligen redan till nästa år.

Foto kommer senare när vi har bättre uppkoppling......


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar