Toppbild

Toppbild

söndag 4 september 2016

NM, Dag 2

Fältskyttet på NM avgjordes i Essjunga/Nossebro och dagen började med en fältrunda i ganska blåsigt väder (6 m/s).

Oscar började dåligt (missbedömde vinden) på första målet men sedan sköt han förhållandevis bra i juniorklassen och var med i toppen på tävlingen tills sista målet (han sköt under det)  där det blev en bom, han fick 23 träff och blev 8:a men var endast 2 poäng från bronset. Oscar var ändå rätt nöjd för han gjorde sitt bästa NM i fält någonsin även om det var lite surt när han insåg hur nära det var. Ella Carlsson tog en bronsmedalj och det var väldigt roligt för de svenska juniorerna med en medalj! En danska vann juniormästerskapet.

Bland seniorerna så vann Olle Gabrielsson NM-guld och det blev den ända guldmedaljen för svenskarna i årets mästerskap,

Efter fältskyttet var det så dags för sekundfältskjutning när man skall träffa 3 mål i en viss ordning så fort som möjligt. Denna gren skjuter svenskarna aldrig på hemmaplan utan endast på NM så det fanns inte direkt några större förhoppningar, I år så hade arrangörerna fått låna fin elektroniks utrustning från Norge vilket gjorde tävlingen roligare och mer publikvänlig. Oscar sköt 10.25 i grunden vilket han blev bästa svensk på och han gick vidare till semifinal som ende svensk. I semifinalen sköt han 11.14 och slutade 8:a och han var ca 0.5 s från att gå till final där de 5 bästa sköt.(detta trots att han missade ett skott - så han sköt 4 st skott på 11 sekunder....lite missflyt alltså)

Man kan säga att Oscar var väldigt nöjd med dagen även om han hade hoppats på lite stolpe in idag. Han gör ändå sitt bästa NM totalt.

På kvällen avslutades NM med gemensam middag för alla skyttar och ledare.

http://gevar.skyttesport.se/Nyheter1/2016/GuldtillOlleochbronstillElla/

Fotocred: Gunilla Karlsson


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar