Toppbild

Toppbild

söndag 25 september 2016

Skol-SM dag 2

Snabbrapport om Skol-SM dag 2 i Skövde. En riktigt lyckad dag i Korthåll Fält. Våra skyttar sköt:

Viktor, 36
Elias, 36
Niclas, 32
Isac, 32
Maja, 32
Linus, 30
Noel, 28
Hannes, 25
Hugo, 24.

Viktor och Elias i särskjutning med 3 andra. Där vände tyvärr lyckan och Viktor blev 4:a med 1 träff och Elias 5:a med 0. Särskjutningen var riktigt tuff med 2 svåra mål. Vann gjorde Calle Svensson från Södra Gärds med 6 träff i särskjutningen.

I klass 15 var Isac bäst med en 11:e plats. I lagtävlingen vann Isac och Maja Skol-SM Guld för Norretullskolan med 64 träff. GRATTIS! Väldigt roligt och välförtjänt för Maja och Isac, de tog ett silver förra året i denna tävling och har hela säsongen arbetet målmedvetet inför denna dagen, de har i princip tävlat vid alla tävlingstillfällen de haft i korthåll fält för att förbereda sig inför denna tävling och då är det väldigt roligt att segern går in också.  För Maja/Isac var detta "sista chansen" för sedan lämnar Maja skolan. I samma tävling vann Nosabyskolan ett Skol-Sm Brons med Hannes och Linus i laget, detta var en väldigt överraskande medalj men dessa två "debutanter" gjorde mycket bra ifrån sig på fältskyttestigen idag.

Man kan summera helgen som mycket lyckad och trevligt. Våra ungdomar har skött sig mycket bra, man blir stolt som ledare.

Generellt var det trevliga tävlingar i Skövde, att vi hade kanonväder gjorde ju inte dagarna sämre. Maten var bra och prisbordet för lagtävlingarna (det arrangören fixar) var extra fint, troligen sponsrat av Norma skulle jag gissa. Det kändes också som att det var fler deltagare på länge i Skol-SM, har ingen statistik på detta men 99 deltagare i KL15 och 45 i KL17 tycker jag är bra siffror och roligt att de unga skyttarna åker till Skol-SM, det är en viktig "förstatävling" för många unga skyttar. Korthållsfältskjutningen var också fin och bra anpassad för unga skyttar, bl.a. så behövde man inte gå fram och markera utan speglarna med prickarna kom till skytten vilket gjort att det inte blev så stressigt och då kunde våra skyttar i lugn och ro skruva tillbaka. Lite på minussidan är att det inte finns en fungerande mic/högtalare i korthållshallen, det hade gjort finalerna lite trevligare för skyttarna och så hade skjutledaren sparat rösten också.

Nu får vi se var nästa års tävlingar skall avgöras, det gick lite rykten under helgen och man kan säga att de alternativ som fanns så har vi varit där förr. Sedan 2018 är det vi i sällskapet som har fått frågan om vi kunde arrangera, den har vi svarat ja på , men Skolskyttefrämjandet skulle fundera på det sa de.....vi lär återkomma i frågan kan jag tänka mig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar