Toppbild

Toppbild

lördag 10 september 2016

JSM Dag 2

Dag 2 på JSM och det var liggande på programmet, förmiddagen med korthåll och eftermiddagen med gevär. Idag var hela det skånska laget på skjutbanan och tävlade antingen en eller 2 gången.

I korthåll liggande sköt Thea, Viktor och Johanna en skjutning som hade lurig vind vilket påverkade resultatet, en annan punkt som tyvärr påverkade våra skyttar var speakern. Det speakern säger hördes väldigt tydligt in i skjuthallen vilket våra skyttar inte är vana vid, de kunde höra hur de låg till vilket påverkade dem tyvärr lite negativt idag, antingen får vi träna på det eller så får man vända högtalarna så det inte hörs in i hallen. Både Thea och Viktor sköt inledningsvis mycket bra, Viktor hade 99 på de 10 första och Thea 97 men sedan tappade de båda, Viktor slutade på 191 och Thea på 188. Till final krävdes 192 och JSM vanns av Agnes Svedberg. Johanna hade ingen toppendag alls och sköt 187 och hon gick ej heller till RM-final. Bästa av skåningarna idag var Calle Svensson, Södra Gärds som sköt 193 i grunden och 144 i finalen och slutade sedan på en 10:e plats totalt i tävlingen.

Under lunchen där det bjöds på lasagne så började Oscar och Henrik en liten övertalningskampanj mot Viktor att han skulle skjuta Gevär Liggande idag. Viktor hade inte anmält sig i denna gren och har hela tiden varit tydlig med att han ville fokusera på korthåll och inte skjuta gevär. Anledningen till detta vara att det saknades en lagskytt både i föreningslag och i förbundslag och de visste att om Viktor skulle  skjuta hade de bra chans i båda. Ca 12:00 sa Viktor JA för lagets skull och sedan påbörjades en rad snabba aktiviteter för att få han och lagen anmälda samt att fixa ett gevär. Geväret blev det Thea skall skjuta med imorgon och anmälan kom in i tid.

I banskjutningen gevär så kämpade Viktor till sig 186 poäng, han tappade dock väldigt många poäng i sista serien där det blev en 44. Oscar började dåligt men sköt 99 på de 10 sista skotten och han slutade på 192. Henrik från Öved hade 187 poäng vilket gjorde att Skånes förbundslag vann JSM-Guld. Detta var nog det första JSM-Guldet i Gevär Liggande för Skåne på väldigt många år. Det blev också ett JSM-Silver i föreningslag för Christianstad  med Oscar och Viktor i laget, 2 poäng efter segrande Loos (de brukar vinna). Så övertalningen av Viktor var en hit kan man säga som ´gav resultat, bra av Viktor som visade hög lagmoral efter korthåll ligg där han hade hoppats på ett mycket bättre resultat för egen del.

Väl in i finalen hade vi Oscar på 2:a plats och Viktor på 15:e. Oscar sköt 48+47+48 och kunde kamma hem ett JSM-Brons individuellt i Gevär Liggande. Grattis Oscar! Skönt för Oscar efter gårdagens 4:e plats och i denna gren har han ju 2 4:e platser sedan tidigare. Segrade gjorde Oscars landslagskompis Daniel Wallberg, Loos.

Imorgon är det Korthåll Ställningar och Gevär Ställningar.

På kvällen blev det en ny kulturell trip med Bosse, denna gång till en båt som ingick i Kristinehamns statsvapen. Då fick vi reda på att Kristinehamn fick sitt namn till drottning Kristinas ära. Efter det så åt vi på Kinarestaurang och när vi kom till boendet så käkade vi marängswish.

Mer info på: http://gevar.skyttesport.se/Nyheter1/2016/agnesochdaniellevereradepajsm/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar