Toppbild

Toppbild

söndag 11 september 2016

JSM Dag 3

Tredje dagen på JSM i Kristinehamn och Thomas ordnade så att högtalarna vändes bort från korthållshallen och det hjälpte lite i alla fall. Dagen började med frukost på boendet, havregrynsgröt som mästerkocken fixade och det verkade vara bra krydda i den.

Först ut i dag på programmet var Korthåll Ställningar och idag så hände det verkligen saker med 3 personliga rekord:

Oscar, 187
Thea, 186
Viktor, 181
och dessutom sköt Johanna 181 i RM-klassen vilket betydde att alla utom Viktor gick till sin final, det krävdes 183 till final i junior så det vara högre resultat än det brukar vara. Vi hade Oscar och Thea i föreningslaget och de kom 2:a med laget på samma poäng som segrande Jönköping, så ett JSM-Silver i lag till Thea och Oscar. Skåne tog även silver i förbundslagstävlingen med laget Emma, Dennis och Niklas.

I final hade vi Oscar på bana 3, Thea på bana 7 och Johanna på bana 2 i RM. Jojo låg 5 poäng efter ledaren men hon segade sig ifatt och förbi och när de 15 skotten vara klara så hade Johanna vunnit riksmästerskapet för ungdom 21-25 år i korthåll ställningar, ett RM-GULD alltså. Grattis Johanna!

I juniorfinalen så tappade Oscar i de inledande 10 skotten och Thea avancerade i en final som leddes av Löberöds Emma Olsson som hade 191 i grunden. Emma höll nästan hela vägen och tog ett silver efter segrande Agnes Svedberg. Thea tappade lite på slutet i stå och Oscar sköt 46 i de sista ståskotten och kom tillbaka riktigt bra och slutade på 323 poäng och en 5:e plats, endast 1 poäng från bronset, en riktigt överraskning kan man säga.

På eftermiddagen var det Gevär Ställningar där helgens suverän Daniel Wallberg, Loos, tog sitt tredje guld för helgen. En mycket fin avslutning på en fantastisk juniorkarriär med hela 10 st guld genom åren. Oscar sköt 186 i grunden och det gav en 3:e plats i i finalen, Tea sköt 172 och en 15:e plats i föreningslaget tog Thea och Oscar ett JSM-Brons. Henrik Olsson, Öved-Östraby sköt 184 poäng och dessa 3 skyttar bildade Skånes förbundslag som tog ett nytt JSM-Guld! Detta var Skånes 3:e förbundslagsguld för juniorer i år i gevär av 3 möjliga och frågan är om detta någonsin har hänt (Enligt Bosse kan det ha skett 1975 senast). Ett extra stort grattis till Thea som nu var med och tog sitt första JSM-Guld och därmed kan hon checka in en biljett till idrottsgalan i vinter.

Oscar sköt 47+44 i finalen och föll ner på 4:e plats men sedan plockade han fram sitt fina ståskytte igen och med slutpoängen 322 så tog han ett nytt JSM-Brons i Gevär Ställningar i den gren där han vara försvarande mästare. Oscar har haft en grymt jämn helg med placeringssiffrona 4, 3, 5 och 3 i de fyra tävlingarna han ställde upp i och är ganska nöjd även om vi vet att han gärna ville ha någon medalj med ädlare valör med sig även i år.

Man kan nu summera ett fantastik JSM med hela 10 medaljer till sällskapets skyttar vilket var långt över förväntan. Som bonus har vi också haft en mycket trevlig och rolig helg med de skånska skyttarna från Löderup, Öved, Södra-Gärds, Löberöd och Furulund vilket alltid är trevligt, ett stort TACK till alla som var med och då speciellt till Bosse och Thomas som fixade och tog hand om oss.

Arrangemanget i Kristinehamn höll toppklass och det är roligt med en arrangör som tar juniortävlingar på stort allvar. Ett extra PLUS till de fina presentkorten från ICA som uppskattades speciellt mycket av de äldre juniorerna som nu har vunnit matpengar för en hel månad framåt. Vi kommer gärna till Kristinehamn igen, kanske redan till sommaren och en SM-Vecka i skytte.....

Mer info:
http://gevar.skyttesport.se/Nyheter1/2016/agnesochdanielfoljdeupppajsm/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar